Investeringsmaatschappij Dasym heeft een minderheidsbelang genomen in autodeelplatform ParkFlyRent. Met de ondersteuning van de nieuwe aandeelhouder kan ParkFlyRent zijn sterke groei voortzetten en de eerste stappen naar internationale expansie zetten. Niels de Greef, oprichter van ParkFlyRent: “ParkFlyRent heeft grote ambities en neemt het op tegen miljardenbedrijven in een sterk geconsolideerde markt. Daarom zochten we een sterke partner, die we hebben gevonden in Dasym, een strategisch investeerder met veel kennis, ervaring en een ijzersterk netwerk in Europa.”

Voor Dasym maakt de investering in ParkFlyRent deel uit van de verbreding naar de deeleconomie. Haroon Sheikh, bij Dasym medeverantwoordelijk voor initiatieven hieromtrent, is ook verheugd over de nieuwe deelneming: “ParkFlyRent is onderdeel van een maatschappelijke transformatie: de consumptiegedreven economie maakt plaats voor actieve burgers die lidmaatschap van de economie willen. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat ICT na luxegoederen nu meer toegepast zal worden op noodzakelijke domeinen als mobiliteit. Hierdoor kan de consument meer waarde naar zich toe trekken en zijn tijd, energie en inkomen beter benutten”.

Over ParkFlyRent

ParkFlyRent is in 2013 opgericht door Niels de Greef en combineert als eerste autoverhuurder, parkeer- en ‘carsharing’ diensten. Op deze manier kunnen consumenten besparen op parkeerkosten en betalen zij minder voor een huurauto. Naast het kostenvoordeel voor consumenten levert ParkFlyRent vanuit zijn hoofdkantoor op Schiphol ook diensten zoals het ophalen en afleveren van de passagiers bij de terminal en het reinigen van de auto. Duurzaamheid en de deeleconomie staan centraal in de ParkFlyRent filosofie. Ook heeft het bedrijf sinds de oprichting reeds vele prijzen gewonnen en wist zich regelmatig te kwalificeren als finalist, waaronder: ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs, Connekt Affiliation, Junior Mercator Award, New Venture, Accenture Innovation Awards en Shell LiveWire.

Over Dasym

Dasym Investment Strategies is een research-gedreven investeringsmaatschappij gevestigd in Naarden. De onderneming heeft een langetermijnvisie en is gericht op het behalen van absolute winsten voor haar investeerders. Met haar multidisciplinaire team heeft Dasym een unieke investeringsfilosofie ontwikkeld gericht op de begunstigden van veranderend consumentengedrag als gevolg van technologische vooruitgang. Dasym biedt investeerders de mogelijkheid om te delen in deze unieke filosofie via zowel private als beursgenoteerde kanalen. Als onderdeel van haar researchinitiatieven ontplooit Dasym tevens verschillende activiteiten omtrent de deeleconomie.

 

Comment