Vandaag is bekend geworden dat Snappcar het Deense autodeelplatform Minbildinbil heeft overgenomen. Daarmee zet Snappcar voet aan grond in een veelbelovende autodeelmarkt in Europa. 

Strategische markt
Het Deense autodeelplatform Minbildinbil heeft ongeveer éénvijfde van het aantal auto’s en deelnemers van SnappCar. Als gevolg van de overname bestaat de SnappCar community nu uit meer dan 100.000 deelnemers die met elkaar ruim 12.500 auto’s delen. En er is veel potentie voor groei in Denemarken,” aldus medeoprichter Victor van Tol: 'De Denen zijn open-minded en vooruitstrevend in mobiliteit. Ze zien de praktische en maatschappelijke voordelen van autodelen en bovendien is bewezen dat ze hun auto ook daadwerkelijk wíllen delen. Dat maakt deze markt strategisch zeer interessant voor ons.'

Focus op stedelijke gebieden in Noordwest-Europa
Het doel van Snappcar is om 250.000 Europese auto’s via hun platform te delen in 2018. Op weg naar 2018 focussen zij daarom op stedelijke gebieden in Noordwest-Europa, zoals Kopenhagen in Denemarken en natuurlijk de Randstad in Nederland. In deze gebieden is er volgens hen een groot potentieel voor autodelen, als gevolg van het lage autobezit, de mentaliteit van de inwoners en de behoefte aan flexibele mobiliteitsoplossingen.

Founders 
Met de overname heeft Snappcar ook een nieuwe aandeelhouder kunnen verwelkomen :Founders Fund. Founders Fund is een investeerder in jonge technologiebedrijven die complexe maatschappelijke problemen oplossen. Naast de crowdfunders van Snappcar, die vorig jaar € 560.125 investeerden, en het duurzame investeringsfonds PYMWYMIC, is 'Founders', de derde grote investeerder in het bedrijf. Het Deense bedrijf investeert met geld maar ook met advies en concrete hulp, in bedrijven die een ‘complex probleem’ willen oplossen.

Bron: http://blog.snappcar.nl/2015/04/28/snappcar-breidt-uit-naar-denemarken/

Comment