Calendar42, spin-off van de TU Delft en in 2014 finalist van de 'Accenture Innovation Awards', heeft vandaag aangekondigd Toogethr over te nemen. 

Toogethr is een Nederlands deelplatform actief op het gebied van carpoolen & ridesharing (ritten delen). Met Toogethr kunnen gebruikers samen reizen, zowel bij incidentele ritten naar bijvoorbeeld festivals als bij het dagelijkse woon-werkverkeer.

Toogethr is sinds haar oprichting een voorvechter geweest van de deeleconomie. Daarin stond Toogethr niet alleen. Zo heeft Toogethr aan de wieg gestaan van kennis- en netwerplatform shareNL, juist om die deeleconomie verder te ontwikkelen, gezamenlijk met onder meer Peerby, Konnektid, SnappcarThuisafgehaald en FLOOW2. Inmiddels is een groot aantal belangrijke spelers in de deeleconomie in Nederland aangesloten bij shareNL.

'De deeleconomie is nog jong, desondanks blijkt uit onderzoek dat al meer dan de helft van de Nederlanders positief staat tegenover flexibel reizen en voor meer dan 30% is autobezit al lang niet meer vanzelfsprekend. Een trend die volop ruimte biedt voor nieuwe en innovatieve diensten op het gebied van mobiliteit' - Michel Boerrigter (Calendar42).

Ondanks deze positieve ontwikkelingen, de inspanningen van het team en het actieve gebruik bleek het voor Toogethr een te grote uitdaging om een duurzaam verdienmodel te vinden. Dit was de aanleiding voor de oprichters stappen te zetten om de continuiteit van Toogethr te kunnen waarborgen.

Calender42 is sinds 2013 actief op het gebied van openbaar vervoer en mobiliteit. Zo is Calender42 initiatiefnemer van de open reisinformatie voorvechter Plannerstack en zijn er in juni 2014 twee grote Europese mobiliteitsprijzen aan Calender42 uitgereikt.

De Toogethr apps en diensten blijven operationeel. De huidige eindgebruikers van Toogethr zullen dus op korte termijn niets merken van deze overname.

Comment