STAGE CONCEPTONTWIKKELING

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e). Wij zijn flexibel wat betreft de start- en einddatum, dus neem contact op voor meer informatie!Conceptbouwer gezocht!
Ben jij een ster in het bedenken van creatieve ideeën en ben je graag met post-its in de weer? Zou jij deze kwaliteiten in willen zetten om mee te werken aan concepten die de toekomst van de deel- en platformeconomie vormgeven? Tijdens deze meewerkstage assisteer je bij concepttrajecten met de visie van shareNL in je achterhoofd; reshaping the way we live, work & play. Voor verschillende opdrachtgevers zoals gemeentes, start-ups en grote bedrijven organiseer je brainstorms, neem je interviews af en maak je conceptboeken.

TAKEN

 • Inspiratie en kennis delen en lenen

 • Assisteren bij het ontwikkelen van interne en externe concepten voor shareNL en klanten

 • Samenstellen en vormgeven documenten

 • Assisteren en meedenken met opdrachten en experiences

 • Allround administratieve taken

 • Content schrijven voor o.a. persberichten, website, nieuwsbrieven en social media

WIE IS ONZE TOEKOMSTIGE STAGIAIRE?

 • Jij wordt net zoals wij enthousiast over het fenomeen deeleconomie en wil graag onderdeel uitmaken van de ontwikkeling ervan in Nederland.

 • Je werkt graag in een uitdagende start-up omgeving waar je hands-on aan de slag gaat met hetgeen op dat moment op de agenda staat.

 • Je weet de boodschap van shareNL op een creatieve en innovatieve manier over te brengen

 • Je vindt het fijn om zelfstandig te werken

 • Je bent proactief en ondernemend

 • Je kunt goed overweg met beeld en tekst

 • Je inspireert ons met jouw creatief denkvermogen

 • Je bent comfortabel met Engels schrijven, lezen en spreken

OVER SHARENL  

De deeleconomie is een snelgroeiend fenomeen en brengt veranderingen met zich mee die zichtbaar en voelbaar zijn in onze maatschappij. Bij shareNL geloven we in de kansen en hebben we oog voor de uitdagingen die de deeleconomie onze samenleving biedt. Het is een jong, lokaal en internationaal fenomeen, waarin Nederland een actieve rol speelt met bijvoorbeeld Amsterdam als eerste ‘Sharing City’ van Europa. shareNL wil de deeleconomie verder ontwikkelen en werkt hiervoor samen met het hele deeleconomie-speelveld, bestaande uit deelplatformen, bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. We geven presentaties en workshops; organiseren evenementen, meet-ups en rondetafelgesprekken; adviseren bedrijfsleven en overheden; en doen onderzoek naar het fenomeen deeleconomie en de impact ervan.

Bij shareNL werk je in een uitdagende start-up omgeving, in een sector volop in beweging, in een pand in hartje Amsterdam met ook andere inspirerende organisaties (zoals THNK en Social Enterprise NL). 

WHAT’S IN IT FOR YOU?

Na een stageperiode bij shareNL weet jij alles over de deeleconomie in binnen- en buitenland en heb je je netwerk uitgebreid met tal van inspirerende deeleconomie-initiatieven. Je hebt bijgedragen aan het ontwikkelen van concepten voor verschillende opdrachtgevers. Daarnaast heb je een ondernemende mind-set ontwikkeld, durf je initiatief te nemen en weet je hoe het in z’n werk gaat in een start-up omgeving. Er is ruimte voor reiskostenvergoeding en eventuele stagevergoeding in overleg (rond de 250 euro).

CONTACT

Ben je nieuwsgierig en wil je kennismaken met shareNL? Stuur een mailtje naar info@sharenl.nl en wij nodigen je graag uit voor een Skypegesprek of een kop koffie bij ons in het shareNL home!

Benieuwd hoe voorgaande stagiaires hun stage periode bij shareNL hebben beleefd? Nike en Simone deelden hun ervaringen in blogposts.