ONDERZOEKSSTAGE DEELECONOMIE

De stage duurt van augustus/september 2018 tot januari/februari 2019

 

JOUW TAKEN

 • Ondersteunen in het bijhouden van de markt-, gedrags- en beleidsontwikkelingen op het gebied van de collaborative economy/deeleconomie. 
 • Ondersteunen op verschillende type onderzoeken (marktonderzoek, gedragsonderzoek beleidsonderzoek).
 • Onderzoeken helpen uitvoeren. Data op een gestructureerde wijze verzamelen en uitwerken.

 WIE IS ONZE TOEKOMSTIGE STAGIAIRE?

 • Je hebt affiniteit met de deeleconomie.
 • Je hebt een brede onderzoeksinteresse: je wil zowel kijken naar consumenten als naar ondernemers, het bedrijfsleven en overheden.
 • Je staat open om te werken in een jonge dynamische start-up waar zomaar nieuwe onderzoeksvragen kunnen ontstaan
 • Jij wordt net zoals wij enthousiast over het fenomeen deeleconomie en wil graag onderdeel uitmaken van de ontwikkelingen hiervan in Nederland.
 • Je werkt graag in een uitdagende start-up omgeving waar je hands-on aan de slag gaat.
 • Je weet de boodschap van shareNL op een creatieve en innovatieve manier over te brengen
 • Je vindt het fijn om zelfstandig te werken
 • Je bent comfortabel met Engels schrijven, lezen en spreken

WERKEN BIJ SHARENL

OVER SHARENL  

De deeleconomie is een snelgroeiend fenomeen en brengt veranderingen met zich mee die zichtbaar en voelbaar zijn in onze maatschappij. Bij shareNL geloven we in de kansen en hebben we oog voor de uitdagingen die de deeleconomie onze samenleving biedt. Het is een jong, lokaal en internationaal fenomeen, waarin Nederland een actieve rol speelt met bijvoorbeeld Amsterdam als eerste ‘Sharing City’ van Europa. shareNL wil de deeleconomie verder ontwikkelen en werkt hiervoor samen met het hele deeleconomie-speelveld, bestaande uit deelplatformen, bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. We geven presentaties en workshops; organiseren evenementen, meet-ups en rondetafelgesprekken; adviseren bedrijfsleven en overheden; en doen onderzoek naar het fenomeen deeleconomie en de impact ervan.

Bij shareNL werk je in een uitdagende start-up omgeving, in een sector volop in beweging, in een pand in hartje Amsterdam met ook andere inspirerende organisaties (zoals THNK en Social Enterprise NL). 

WHAT’S IN IT FOR YOU?

Na een stageperiode bij shareNL weet jij alles over de deeleconomie in binnen- en buitenland en heb je je netwerk uitgebreid met tal van inspirerende deeleconomie-initiatieven. Je hebt bijgedragen tot het ontwikkelen van een marketing- en communicatiestrategie en/of meegeholpen aan de organisatie van events. Daarnaast heb je een ondernemende mind-set ontwikkeld, durf je initiatief te nemen en weet je hoe het in z’n werk gaat in een start-up omgeving. Er is ruimte voor reiskostenvergoeding en eventuele stagevergoeding in overleg (rond de 250 euro).

CONTACT

Ben je nieuwsgierig en wil je kennismaken met shareNL? Stuur een mailtje naar info@sharenl.nl en wij nodigen je graag uit voor een Skypegesprek of een kop koffie bij ons in het shareNL home!