Onderzoeks- EN/OF communicatiestage deel-mobiliteit

De stage duurt van augustus/september 2018 tot januari/februari 2019

Over shareNL  

De deeleconomie is een snelgroeiend fenomeen en brengt veranderingen met zich mee die zichtbaar en voelbaar zijn in onze maatschappij. Bij shareNL geloven we in de kansen en hebben we oog voor de uitdagingen die de deeleconomie onze samenleving biedt. shareNL wil de deeleconomie verder ontwikkelen en werkt hiervoor samen met het hele deeleconomie-speelveld, bestaande uit deelplatformen, bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. We geven presentaties en workshops; organiseren evenementen, meet-ups en rondetafelgesprekken; adviseren bedrijfsleven en overheden; en doen onderzoek naar het fenomeen deeleconomie en de impact ervan.

Een van onze pijlers is slimme en duurzame mobiliteit. Hoe zorgen we dat we meer ruimte maken voor de mens en minder voor de auto? Hoe zorgen we dat we met een groeiende bevolking en groeiende steden het leuk houden? Dat we onze 'freedom to move' houden op een manier die duurzaam en slim is? Je werkt onder andere mee aan het project 'Green Deal Autodelen' en is ruimte voor onderzoek naar een specifiek onderwerp op gebied van mobiliteit, met ondersteuning van de kennis en het netwerk van shareNL en uit wetenschappelijke hoek. De Green Deal autodelen heeft de doelstelling autodelen naar 'het nieuwe normaal' te ontwikkelen, middels een publiek-private samenwerking van een veertig-tal organisaties die samenwerken op dit thema. 

What’s in it for you?

Na deze periode bij shareNL weet jij alles over shared mobility en smart mobility. Je hebt je netwerk uitgebreid met tal van inspirerende organisaties. Je hebt meegeholpen aan communicatie en publicaties over mobiliteit, aan het organiseren van meetups, workshops en congressen. Je hebt kennis gemaakt met de werking van overheden en innovatie, en publiek-private samenwerkingsverbanden. Bij shareNL werk je in een uitdagende start-up omgeving, in een pand in hartje Amsterdam - aan de gracht -, in een relaxed, fijn en internationaal team. 

Wie is onze toekomstige stagiaire?

 • Jij bent, net zoals wij, gefascineerd over de uitdaging in mobiliteit 
 • Jij gaat graag de uitdaging aan om met/naar verschillende partijen en doelgroepen te communiceren.
 • Je werkt graag in een uitdagende start-up omgeving waar je hands-on aan de slag gaat. 
 • Je kunt goed overweg met tekst en beeld en bent in staat om zelf ook (website) teksten te schrijven.
 • Je bent organisatorisch sterk 
 • Je vindt het fijn om zelfstandig te werken, op je eigen ritme en met je eigen taken
 • Je bent comfortabel met de Engelse taal, aangezien we met internationaal team en netwerk hebben.

Taken

 • Onderzoek naar een thema (zelf of samen te kiezen) binnen mobiliteit 
 • Meedenken en meewerken het contentplan rondom gedeelde mobiliteit en slimme mobiliteit
 • Bijhouden en verbeteren van www.autodelen.info
 • Bijhouden van ontwikkelingen op vlak van gedeelde mobiliteit met een focus op autodelen en deze vertalen naar eigen berichten en/of artikelen
 • Communicatie- en marketingtaken rondom de organisatie van events, workshops, meet-ups & feet-ups, rondetafelgesprekken, etc.

Contact

Ben je nieuwsgierig, wil je kennismaken met shareNL? Stuur een mailtje naar ananda@sharenl.nl en wij nodigen je graag uit voor een kop koffie bij ons in het shareNL home with a view op de Keizersgracht!