Onderzoeks- & communicatiestage in het hart van de deeleconomie met focus op mobiliteit

De stage duurt van maart tot augustus 2017

Over shareNL  

De deeleconomie is een snelgroeiend fenomeen en brengt veranderingen met zich mee die zichtbaar en voelbaar zijn in onze maatschappij. Bij shareNL geloven we in de kansen en hebben we oog voor de uitdagingen die de deeleconomie onze samenleving biedt. Het is een jong, lokaal en internationaal fenomeen, waarin Nederland een actieve rol speelt met bijvoorbeeld Amsterdam als eerste ‘Sharing City’ van Europa. shareNL wil de deeleconomie verder ontwikkelen en werkt hiervoor samen met het hele deeleconomie-speelveld, bestaande uit deelplatformen, bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. We geven presentaties en workshops; organiseren evenementen, meet-ups en rondetafelgesprekken; adviseren bedrijfsleven en overheden; en doen onderzoek naar het fenomeen deeleconomie en de impact ervan.

Samen met onze shared mobility expert, zal je werken aan de ontwikkeling van een 'product portfolio' op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit. Je werkt onder andere mee aan het project 'Green Deal Autodelen' en het 'Symposium Autodelen'. Daarnaast help je trainingen / workshops te ontwikkelen en doe je mogelijk onderzoek naar een specifiek onderwerp dat past binnen de Green Deal Autodelen (bijvoorbeeld zakelijk autodelen). De Green Deal autodelen heeft de doelstelling autodelen naar 'het nieuwe normaal' te ontwikkelen, middels een publiek-private samenwerking van een veertig-tal organisaties die samenwerken op dit thema. Kennis en ervaringen met elkaar delen en sturen op concrete actie staan hierbij centraal. 

Bij shareNL werk je in een uitdagende start-up omgeving, in een sector volop in beweging, in een pand in hartje Amsterdam met ook andere inspirerende organisaties (zoals THNK en Social Enterprise NL). 

What’s in it for you?

Na deze periode bij shareNL weet jij alles over de deeleconomie en slimme mobiliteit met de focus op autodelen. Je hebt je netwerk uitgebreid met tal van inspirerende organisaties en deeleconomie-initiatieven. Je hebt bijgedragen tot het ontwikkelen van een mooie product porfolio van activiteiten, een communicatie strategie voor de Green Deal Autodelen en mogelijk nog een specifiek onderwerp uitgediept. Je hebt meegeholpen aan het organiseren van meetups, workshops en symposia. Je maakt kennis met de werking van overheden en innovatie, en publiek-private samenwerkingsverbanden. Daarnaast heb je een ondernemende mind-set ontwikkeld, durf je initiatief te nemen en weet je hoe het in z’n werk gaat in een start-up omgeving. 

Wie is onze toekomstige stagiaire?

 • Jij wordt net zoals wij enthousiast over het fenomeen deeleconomie en duurzame mobiliteit en wil graag onderdeel uitmaken van de ontwikkeling ervan in Nederland.
 • Jij gaat graag de uitdaging aan om met/naar verschillende partijen en doelgroepen te communiceren.
 • Je werkt graag in een uitdagende start-up omgeving waar je hands-on aan de slag gaat met hetgeen op dat moment op de agenda staat.
 • Je kunt goed overweg met tekst en beeld en bent in staat om zelf ook (website) teksten te schrijven.
 • Je bent organisatorisch sterk en houd van het organiseren van evenementen
 • Je inspireert ons met je social media skills
 • Je vindt het fijn om zelfstandig te werken, op je eigen ritme en met je eigen taken
 • Je bent comfortabel met de Engelse taal, aangezien we met internationaal team en netwerk hebben.

Taken

 • Onderzoek naar een thema (zelf of samen te kiezen) gerelateerd aan mobiliteit en deeleconomie
 • Meedenken en meewerken het contentplan rondom de Autodelen
 • Bijhouden en verbeteren van www.autodelen.info
 • Bijhouden van ontwikkelingen op vlak van gedeelde mobiliteit met een focus op autodelen en deze vertalen naar eigen berichten en/of artikelen
 • Content schrijven voor o.a. Persberichten, Website, Nieuwsbrieven, Social Media(Twitter, Facebook, LinkedIn)
 • Communicatie- en marketingtaken rondom de organisatie van events, workshops, meet-ups & feet-ups, rondetafelgesprekken, etc.
 •  Inspiratie en kennis delen en lenen

Contact

Ben je nieuwsgierig, wil je kennismaken met shareNL? Stuur een mailtje naar ananda@sharenl.nl en wij nodigen je graag uit voor een kop koffie bij ons in het shareNL home with a view op de Keizersgracht!