In VARA's Kassa: 'Deel je maaltijd met je buren of buurtgenoten'

Als je lekker wil eten maar geen tijd of zin hebt om zelf te koken kun je natuurlijk bij de supermarkt een kant-en-klaar-product kopen, in je magnetron opwarmen en opeten. Op weg naar die supermarkt kom je langs allerlei woningen waar elke avond met passie gekookt wordt door thuiskoks. Wat je niet weet is dat er verborgen kooktalenten zijn die graag een extra maaltijd met verse ingrediënten voor je koken. Wat is Thuisafgehaald?


Op de site Thuisafgehaald.nl kun je kijken of er iemand bij jou in buurt een maaltijd aanbiedt. Als je je postcode intypt zie je waar je allemaal terecht kan. Dat kan bij 7500 thuiskoks die in totaal al meer dan 125.000 maaltijden gedeeld hebben. De maaltijden worden voor kostprijs (en een klein bedrag voor gas en licht) gemaakt.

Food with Love


In Vlaardingen kookt Marianne Spierings onder de naam ‘Food with Love’. Bij Marianne kost een hoofdgerecht gemiddeld €3,75 en een stuk taart €1. Daar verdient ze niks mee. Dat is ook niet de bedoeling van Thuisafgehaald. Marianne: “Ik bied echt puur als kostprijs alles aan, dus je houdt er niks aan over behalve een hoop vriendschap en een hoop aardige mensen, lieve mensen, leuke gesprekken en daar doe ik het eigenlijk voor.”

Bekijk het fragment in VARA’s Kassa over Thuisafgehaald hier:  http://vara.nl/media/313593.

© VARA 2014